Vakantie Edam en Ameland

 


Wilt u graag een paar dagen weg maar vindt u dit in uw eentje lastig…

Bent u erg verdrietig na het overlijden van uw dierbare en wilt u er eigenlijk nodig eens uit…

Voelt u zich eenzaam en wilt u weleens een paar dagen weg…

Lukt het u niet om het leven van alle dag weer op te pakken na een vervelende gebeurtenis…

Is het zorgen voor uw partner of ouder of kind soms zwaar en zou een paar dagen weg u goed doen maar bent u nog nooit alleen weg geweest…

Voor mensen met (onverwerkte) rouw, bij ziekte van de partner, bij eenzaamheidsklachten en/of wanneer alleen op vakantie gaan een lastig te nemen drempel blijkt, bied ik de mogelijkheid om te genieten van een korte vakantie en iedere dag gebruik te maken van een ondersteunend gesprek. Meerdere uren op een dag in het kader van dagbesteding is ook mogelijk.

Edam ligt dichtbij plaatsen als Volendam, Monnickendam, Marken, Broek in Waterland, de Rijp en de Beemster, Zaanstad met de Zaanse Schans allemaal een bezoek waard. Alkmaar is met de auto 30 minuten rijden maar ook met openbaar vervoer goed te bereiken, net als Hoorn. Amsterdam ligt 15 autominuten van Edam en met de bus is het maar 20 minuten. Edam is een historisch stadje met een museum, leuke winkels en ligt aan het Markermeer. Het heeft een haven en 2 campings. Een wandeling naar Volendam over de Dijk, langs het Markermeer is maar 3 kilometer.

Ameland heeft 4 dorpen. Nes, Buren, Ballum en Hollum. Direct op de wal kunt u een fiets huren bij de plaatselijke rijwielhandel; ook een elektrische fiets behoort tot de mogelijkheden. Het eiland heeft mooie fietspaden en goed openbaar vervoer. Er is zelfs mogelijkheid om uw auto mee te nemen. Hollum, daar is de vuurtoren te bezichtigen. Ook de Molen in Nes, ooit van mijn grootvader, kunt u van binnen bekijken. Op het eiland zijn meerdere musea maar ook een boottocht naar de zeehonden behoort tot de mogelijkheden. Ameland heeft een mooi breed strand, duin en bos. Nes is een gezellig dorp met terrasjes en eetgelegenheden.  

Iedere vakantiedag is een gesprek van een uur mogelijk. Dit kan op de locatie waar u verblijft, maar ook tijdens een wandeling of op een andere mooie plek.

Zowel Edam als Ameland zijn voor mij erg bekend. Het is mogelijk om informatie bij mij op te vragen met betrekking tot een fijne slaapplaats in Hotel/ B&B of appartement en van de bezienswaardigheden. Ik kan dit ook voor u organiseren, indien u dit wenst. Ik ben tijdens uw verblijf op Ameland of Edam bereikbaar. Voor verdere informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen 0640833277.
U dient zelf voor de annulering en reisverzekering te zorgen. Bij tarieven vindt u informatie met betrekking tot de kosten.

Zie ook informatie van de VVV en de films over Edam en Ameland, ook te zien op mijn facebooksite https://www.facebook.com/praktijktrudyvandenkommer .

 

http://www.vvv-edam.nl/

http://www.vvvameland.nl       

https://www.youtube.com/watch?v=Z9htSpUhMp4   

https://www.youtube.com/watch?v=SkzgI0j296I

 

Trudy van den Kommer